onsdag 20 juli 2011

Rom-Pisa: en liten redogörelse

Buena sera tutti! Det ska nog betyda god  kväll  alla, och det är på italienska, landet som vi ju tillbringat de senaste dagarna i. I dag är det onsdag och vi sitter på ett vandrarhem för unga backpackers i Pisa, och som josse uppdaterade tidigare idag så tog vi tåget hit imorse. Att åka tåg i Italien är inte riktigt samma sak som att åka tåg i Sverige, och för att beskriva  det lite poetiskt så susade vi  över solrosfyllda landskap  med havet i horisonten. Idag  har vi inte gjort så mycket förutom att åka tåh, vandra runt i den lite tråkiga staden Pisa och ätit världens godaste kycklingkebab, och eftersom att vi, tack och lov, har WIFI på vandrarhemmet så tänkte vi uppdatera er med lite bilder från resans gång.
Tyvärr fungerade min kamera inte första dagen i Rom så ni får inte se några fantastiska bilder från spanska trappen, fontana di Trevi eller Colusseum, de finns dock på josses kamera  så de kanske dyker upp senare ;) här ovan finns en bild på Nadja och Josse när vi äter egenköpt frukost i en av Roms parker, man får leva lite snålt när man tågluffar.
Andra dagen i Rom stod Vatikanen på schemat och vi steg upp tidigt för att komma undan de ökenkända milslånga köerna, men, tydligen går det inte att undkomma dessa och vi köade sammanlagt 2 timmar kanske. Slutdestinationen  på denna dagstrip blev toppen av Sankt Peterskyrkan, och för fem euro fick vi ta trappan upp dit. Som josse sa: vad är det som går och går men aldrig kommer fram? Vi i Sankt Peterskyrkan. Trapporna verkade aldrig ta slut och det var som att gå i lustiga huset med väggar som lutade åt alla håll och trappor så smala att de borde varit rutschelkanor. Men så här fin var i alla fall utsikten när man nådde toppen, och där uppe blåste vinden som bara den och  det var tur för det var rätt svettigt i trapporna.

På vägen från vatikanen åt vi italiensk glass, mycket godare än den svenska typen, mycket  smakrikare och krämigare. Bästa kulglassen vi någonsin ätit.

Samma kväll skulle vi träffa en tjej som var bekant till Nadja och som har stenkoll på Roms uteliv, så självklart bar det av för att upptäcka vad storstaden har för nattliv att erbjuda.


Vi avslutar inlägget med en färsk bild tagen här på vandrarhemmet i Pisa, bruden till vänster är Laura, vår rumskompis, en trevlig typ från Colombia.

Mycket kramar till alla som läser och vi saknar er också! :)

1 kommentar:

  1. Härligt med lite uppdateringar så att vi oxå här hemma har lite koll på er :) Fortsätt att ha en rolig o minnesvärd resa o glöm inte bort oss <3

    Fam Lähdet

    SvaraRadera